Els protagonistes del republicanisme federal.


Tal com ja hauríem de saber, Francesc PI I MARGALL, Valenti ALMIRALL i Estanislau FIGUERAS van ser els tres personatges cabdals del republicanisme català durant sexenni. Amb algunes diferències ideològiques, d'edat i de procedència social, tots tres esdevindran referents importants de la ideologia republicana.

Feu una ullada a les seves biografies i recordeu alguns dels fets més destacats de la seva vida (participació política, ideologia, càrrecs guvernamentals o locals que van desenvolupar, publicacions, etc.).
Per relaxar-nos una miqueta i posar un pèl d'emoció a les nostres vides us proposo intentar esbrinar qui és qui (quin clàssic!!!) en els retrats que us penjo a continuació... qui és el primer personatge sense massa pèl i amb un bon bigoti? I el segon, amb barba blanca i ulleretes? I el darrer que vesteix amb la sobrietat del color negre?.




Comments:
El segon és Francesc Pi i Maragall, el president del poder executiu de la primera república espanyola.
 
El de la primera foto és Valentí Almirall, el de la segona és Pi i Margall i el de l'última fotografia és Estanislau Figueres
 
Molt bé... per sort hi alguns de vosaltres que us animeu a visitar el blog (es tindrà en compte). A veure si us hi deixeu caure amb més freqúència, ok?
 
Qui era Estaislau Figueres.. no recordo haver sentit res dell...
 
Maria es Estanislau XD jeje, pos va ser el president del govern de la primera República espanyola l'any 1873, l'únic que va durar molt poc a causa dels problemes econòmics i interns dintre el propi partit i va ser substituit el mateix any per Pi Maragall...
 
eis ja em visitat el famós blog!!

e consultat la biografia de Valentí ALmirall, un rebel igual que nosaltres ja que també criticava els professors XD, i vec que tenia gran facilitat pels idiomes perque en savia parlar 8... com s'aborria XD



per cert en l'última foto m'havia confós amb el Sagasta
 
la informacio es interessant, pero acabo de pilla perque hem de posar els noms a les fotus si pitjan a l'enllaç ja sabem qui es qui. uenu, per si cas, comento la primera fotu; que es Valentí Almirall i Llozer que va ser un polític considerat un dels creadors del catalanisme modern.
 
Ostres! Ainxane molt bona... no ho sabia que a dalt hi havia la "solució" m'hi vaig estar trencant el cap estona... ostres que burra..

8 idiomes? Això es possible?
Definitivament si que s'aborria si..
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?